8 ознак ідеального бургера

8 ознак ідеального бургера

користуєтеся доставкою бургерів або готуєте улюблене блюдо самостійно? У кожному з випадків хочеться, що якість продукту було на вищому рівні. Для цього важливо, щоб кухар дотримувався етапи приготування, керувався властивостями інгредієнтів і знав парочку секретів, що дозволяють створити справжній шедевр. Пропонуємо дізнатися, як зробити ідеальний гамбургер і що для цього буде потрібно.

Склад

Перше, про що слід замислюватися перед приготуванням - склад майбутнього бургера. Адже на сьогоднішній день відомо безліч варіацій, як традиційних, так і експериментальних. Серед класичних компонентів всередині булочки:

  • м'ясо та птиця;
  • овочі;
  • сири;
  • авокадо;
  • гриби;
  • морепродукти.

У меню ресторанів можна знайти як бургер з беконом, так і з вегетаріанської котлетою з нуту або сочевиці - вибір необмежений. Тому яким би не був склад блюда, його можна зробити апетитним і самобутнім, таким, щоб захотілося їсти знову і знову.

Незважаючи на всі експерименти, існує класичний набір продуктів. Отже, слід знати, що кладуть в бургер найчастіше. Це:

  • котлета з м'ясного фаршу;
  • свіжі і мариновані овочі;
  • зелень;
  • сир.

Інші компоненти додають за бажанням. Це можуть бути гриби, яйце, фета, додаткове м'ясо або риба. Так, наприклад, любителі бекону знають, на яку позицію їм слід звертати увагу. Вся справа в тому, що доставка техас бургера порадує вигідним поєднанням м'ясних інгредієнтів, ніжного сиру, пікантного маринованої цибулі і свіжої сальси з овочів.

порядок складання бургера

Котлета

Щоб страва була смачною, необхідно дотримуватися правил приготування базової складової - котлети. Адже саме сік шматочків м'яса відрізняють ідеальний гамбургер в Україні від інших позицій.

Секрети котлет:

  • уникати покупного фаршу - тільки самостійне приготування здатне гарантувати неперевершені смакові якості;
  • користуватися великою насадкою для м'ясорубки;
  • додавати до складу трішки холодної води;
  • солити перед тим, як котлета відправиться на гриль;
  • класти продукти на нагріту чавунну поверхню.

Важливо розуміти, що фарш на гамбургер може бути з будь-якого м'яса або птиці, проте технологія приготування залишиться незмінною.

Більше секретів смачних котлет:

  • краще тримати фарш охолодженим;
  • формувати начинку бургера за допомогою спеціального преса;
  • Чи не притискайте котлети лопаткою під час смаження, щоб весь сік залишався всередині.

Булочка

Не може бути справжнього страви без булочок. Саме всередині них викладається різноманітна начинка. Тому варто приділити увагу не тільки м'яса на бургер, але і випічці з кунжутом. Добре, якщо є навички самостійного приготування здоби і можна спекти правильний булочки - круглої форми, без зайвих прянощів і спецій. Однак головне в бургер все-таки начинка, тому підійдуть практично будь-які булочки, які не мають яскраво вираженого смаку.

Рада, як правильно працювати з булочкою. Перед тим, як укладати шари в бургер, необхідно злегка наслідувати внутрішню сторону здоби до утворення скоринки. Вона не дасть випічці насичуватися соком м'яса і овочів, а отже і розмокати.

Овочі

Дані інгредієнти не підкоряється ніяким правилам. Справа в тому, що немає універсального рецепта, який би регламентував додавання тих чи інших овочів, а тим більше їх пропорцій. Тому все, що треба для бургера можна знайти на овочевому прилавку:

  • огірки;
  • помідори;
  • зелене листя салату, які слід класти цілком і ні в якому разі не різати;
  • цибуля;
  • скибочки авокадо;
  • рукола;
  • солодкий перець;
  • чилі;
  • редис.

Все залежить від особистих смакових пристрастей і фантазії кухаря. Головне дотримуватися правила

порядку складання бургера, де більш ніжні компоненти укладаються далі від гарячої котлети.

шари в бургер

Сир

Щоб бургер можна було називати чізбургером, необхідно додати один інгредієнт - сир. Його нарізають тонкими смужками і укладають або зверху на котлету, щоб він встиг злегка розплавитися, або упереміш з овочами. Підійдуть різні сорти молочного продукту - чеддер, моцарела, маасдам.

Пропорції

Коли вже готові ідеальні булочки для гамбургерів, нарізані овочі і сир, залишається розібратися в пропорціях. Якщо говорити про збірку страви, то центральне місце відводиться котлети, смак якої відтіняється і підкреслюється свіжістю овочів, нотками соусу. Допоміжні компоненти можна додавати "на око", але щоб рідина не псувала форму страви.

Найбільш важливу роль пропорція грає під час створення фаршу для котлет. Вважається, що в гамбургері інгредієнти не повинні бути пісними. Тому необхідно дотримуватися концепції "80 на 20", або "75 на 25", де четверта або п'ята частина - жирні сорти м'яса.

Збірка

Коли все готово, можна приступати до складання бургера. Зазвичай це роблять в такому порядку:

  • булочка;
  • соус;
  • гаряча котлета;
  • шматочок сиру;
  • другий м'ясної інгредієнт (бекон);
  • овочі та зелень.

Але можна провести процедуру і в зворотному порядку. Спочатку помістити зелене листя, овочі, а поверх них укладати гарячі складові.

Смак

Про смаки, як то кажуть, не сперечаються. І кому-то може сподобається бургер з м'ясною котлетою, хтось без розуму від вегетаріанських варіацій, або страв з додаванням лосося. Головне, щоб:

  • котлета не втрачала соковитості;
  • була присутня свіжістю овочів;
  • відтінок ніжного сиру;
  • пікантність маринованої цибулі;
  • гострі компоненти за бажанням.

Кращі бургери від YUMMY KING

Хочеться спробувати все і відразу? Тоді вірним рішенням стануть сети з маленьких або великих бургерів, завдяки яким можна покуштувати відразу кілька різновидів страв. Коли знайшли фаворита, можна сміливо додавати його до замовлення. У меню представлені як популярні види бургерів, так і авторські твори від шеф-кухаря.