Продукти з найбільшою кількістю вітамінів

Продукти з найбільшою кількістю вітамінів

Для підтримки здоров'я всього організму, хорошого самопочуття, заряду енергії на день і підвищення працездатності людини потрібні вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Вважається, що найкращим джерелом корисних речовин є продукти харчування. Свіжі овочі, фрукти, жирні сорти риби, крупи з високим вмістом клітковини. Складаючи меню, актуальними стають питання - в якому продукті більше вітамінів і що краще вживати? Пропонуємо детально вивчити властивості популярних продуктів харчування і страв, в які вони входять.

Шпинат

Зелене листя шпинату використовуються в їжу ще з давніх часів. Його можна придбати в сирому, замороженому вигляді, а також у складі деяких овочевих сумішей. Саме шпинат має найбільше вміст вітаміну А, С, Е, К, включає в себе магній, калій, фосфор, залізо. До того ж він:

  • живильний і допомагає швидше насититися, не розтягуючи стінки шлунка;
  • є Суперфуд, допомагаючи організму протистояти патогенним організмам;
  • підвищує імунітет;
  • сприяє росту м'язів;
  • допомагає в зміцненні кісток;
  • за рахунок флавоноїдів в складі допомагає боротися з онкологічними захворюваннями;
  • уповільнює процес старіння організму;
  • зменшує симптоматику астми.

Якщо необхідні продукти в яких багато вітамінів, то варто звернути увагу на шпинат. Адже його можна використовувати для приготування багатьох страв - супів-пюре, салатів, смузі. До того ж, зелене листя можна додавати в запіканки, до м'яса або риби.

Лосось

Риба, що мешкає в морських глибинах, стала частим гостем на столі. Її можна смажити, варити, запікати, коптити, готувати на пару, робити з неї котлети, суп. Така популярність обумовлена багатим складом, в якому багато білка, корисних жирних кислот, але при цьому невеликий вміст вуглеводів. Якщо запитати де міститься більше вітаміну, то лосось займе впевнене лідерство серед своїх побратимів. У чому його користь:

  • легкозасвоюваний білок;
  • насичені жирні кислоти;
  • Омега-3;
  • калій, магній, фосфор.

продукти в яких багато вітаміну

Але це далеко не всі переваги червоної риби. Далі більше. Лосось засвоюється організмом на 98%, при цьому за рахунок своєї структури їм швидко можна насититися. Страви з даної рибою, наприклад, сети Філадельфія з лососем, дозволяють отримати до 30% норми білка в день. Вона рекомендована спортсменам, оскільки дає більше енергії і дозволяє наростити м'язові волокна. Ефект від вживання лосося "на обличчя", оскільки він сприяє зміцненню нігтів, волосся, покращує стан шкіри, продовжує молодість. Цікавий факт - багато вітаміну міститься в м'ясі червоної риби, при цьому воно рекомендовано для схуднення, нормалізації нервової системи, стимуляції мозкової діяльності.

Болгарський перець

Смачний і корисний - головні характеристики болгарського перцю, який рекомендують включати в свій раціон лікарі і дієтологи. Саме в ньому міститься найбільша кількість вітаміну В, А, С, Н, Р, а також цілого набору мінералів:

  • калію;
  • магнію;
  • сірки;
  • заліза;
  • йоду;
  • цинку.

Таке поєднання благотворно впливає на регенерацію тканин, покращує ріст волосся, підвищує імунітет, підтримує зір і стан слизової організму. Перець радять їсти при стресах, безсонні, депресіях, хронічної втоми. До того ж, страви з даними овочем, наприклад, піца з болгарським перцем, допоможуть зміцнити стінки кровоносних судин. А ось овоч в сирому вигляді допомагає налагодити перистальтику кишечника, а також зменшить ризики виникнення тромбозів.

Брокколі

Вперше брокколі з'явилася в Італії. Там її отримали шляхом селекції декількох сортів капусти і тільки завдяки імміграції овоч поширився по всьому світу. Якщо поцікавитися, в якому овочі найбільше вітаміну, то брокколі однозначно підніметься в топ. Адже вона позитивно впливає на:

  • травну систему;
  • імунітет;
  • роботу серця і кровоносної системи.

До того ж брокколі володіє протизапальними властивостями і зовсім не містить жиру. Клітковина, вітамін В, А, калій, протеїни - ось головні складові зелених суцвіть. Можна готувати брокколі wok, відварювати або гасити її. Такі страви призначаються хворим на цукровий діабет, ожиріння, у випадках боротьби з раком, підвищеним холестерином, інтоксикаціями організму.

Як і всі хрестоцвіті рослини, така капуста покращує перистальтику і захищає стінки шлунка від запалень.

Томати

які продукти містять вітамін

Томати, вони ж помідори, прийшли в кухні світу з Південної Америки. Спочатку люди думали, що даний овоч отруйний, оскільки тварини не могли перенести вживання листя і стебел рослини. Однак був сміливець, який наважився спробувати не зелені частини, а сам плід. Після цього томати увійшли в раціон гурманів. Можна не сумніватися в чому саме великий вміст вітамінів, антиоксидантів і лікопіну. Саме помідори допомагають:

  • стимулювати роботу шлунково-кишкового тракту;
  • регулювати апетит;
  • зміцнювати імунітет.

Червоні або жовті плоди допомагають схуднути, оскільки містять мінімальну кількість калорій, а також залізо, магній і йод. Доведений факт - помідори, які піддавалися термічній обробці, є відмінною профілактикою онкологічних проблем.

Однак важливо знати і про протипоказання. Томати не радять їсти при виразковій хворобі шлунка або кишечника, захворюваннях жовчного, проблеми з суглобами, людям, що страждають алергіями.

Авокадо

Всі люблять маки сет з авокадо, однак мало хто знає, що це не тільки смачно, але і корисно. Вся справа в хімічному складі екзотичного фрукта, який на смак більше нагадує овоч. Завдяки регулярному вживання авокадо вдасться знизити рівень холестерину, зміцнити захисні сили організму, нормалізувати кровообіг, підвищити працездатність і навіть схуднути. Якщо необхідно знати, які продукти містять вітамін В, Е, А, С, то на допомогу прийде саме авокадо.

Самі "вітамінні" страви від YUMMY KING

Хочеться не тільки смачно пообідати чи повечеряти, а й отримати заряд вітамінів і антиоксидантів? Тоді швидше замовляйте корисні страви - роли з червоною рибою і авокадо, салати зі свіжими овочами, піцу з томатами і болгарським перцем, вок з брокколі. Італійська, азіатська або американська кухня - є з чого вибрати.