ВОК з мідіями

  • Перець болгарський, Гриби Печериці, М'ясо мідій, Броколі, Соєвий соус, Морква,...
    370 г
    132 грн
  • Без глютену блюдо не містить рослинний білок (глютен)
    Перець болгарський, М'ясо мідій, Броколі, Соєвий соус, Морква, Цибуля зелена,...
    370 г
    132 грн
  • Перець болгарський, Гриби Печериці, М'ясо мідій, Броколі, Соєвий соус, Локшина...
    370 г
    132 грн

Багато хто чув про таких стравах китайської кухні як вок з мідіями, креветками, лососем, куркою, яловичиною, овочами. На зображенні можна помітити локшину, оточену начинкою і политу соусом. Однак не всі цінителі смачної їжі знають, як насправді готується така їжа і в чому її головні переваги.

Секрет приготування вок

локшина з мідіями у вершковому соусі

Головна відмінність, наприклад, вок з креветками і мідіями від просто локшини з такою ж начинкою в процесі приготування. Всі інгредієнти проходять термічну обробку в спеціальній посудині - сковороді з високими бортами. На відміну від каструлі, де нагрівається тільки дно, температура всередині вок розподіляється рівномірно, обсмажуючи кожен шматочок з усіх боків. Така технологія дозволяє зберегти корисні властивості кожного продукту і заощадити час. А все тому, що для того, щоб удон з мідіями був смачним і соковитим, довелося б кожен компонент в малих кількостях готувати окремо, а тільки потім змішувати. А в вок зробити це можна за один підхід. Продукти не заважають один одному, при цьому передають свої смакові якості загального страви. Ще одна перевага - скорочення використання жиру. Щоб приготувати, наприклад, локшину з мідіями у вершковому соусі не буде потрібно постійно підливати масло.

Які інгредієнти можуть використовуватися

Перед тим, як замовити доставку їжі з ресторану або спеціалізованої служби, необхідно розуміти склад кожної страви. Всі етапи і технологію створення локшини wok з мідіями або іншими начинками ми розповіли, пора розповісти про те, що таке боул. У перекладі з англійської це "миска" або "тарілка". Тому важко буде здогадатися, що містить порція. За легендою, сам Будда ходив по місту з ємністю в руках, куди збирав продукти харчування від городян. Це був рис, овочі, бобові та інші інгредієнти, які віддавали бідняки. Концепція сучасного Боул з тунцем або іншою рибою залишилася незмінною. Є основа - крупа. Це може бути рис, киноа і навіть булгур. І зверху на неї викладаються інгредієнти - риба, овочі, авокадо. Спочатку блюдо вважалося вегетаріанським, оскільки не містило продуктів тваринного походження. Сьогодні все частіше в меню можна зустріти, наприклад, боул з лососем, позиції з додаванням яєць, сиру. Вони дають більше насиченості, а значить і енергії протягом дня.

У Запоріжжі можна зробити замовлення популярного страви додому або в офіс. Можна вибирати:

  • склад порції;
  • м'ясну або рибну складову;
  • додати до замовлення страви японської або італійської кухні.