Як зібрати бургер: Чи є правила?

Як зібрати бургер: Чи є правила?

Багатьох початківців кулінарів цікавить цілком резонне питання - як правильно зробити бургер, щоб страва була дійсно смачним. Адже від вибору якісних і вірних інгредієнтів будуть залежати як смакові якості, так і зовнішній вигляд страви. Пропонуємо розібратися у всіх секретах приготування бургерів - від вибору компонентів до укладання їх шар за шаром.

як правильно зробити бургер

Перед складанням бургера - огляд головних інгредієнтів страви

Перше, з чого слід почати - придбати і підготувати продукти для бургера, без яких не обійтися. Що потрібно:

  • булочка - куплена або приготована самостійно;
  • котлета - з м'яса, птиці, риби, морепродуктів;
  • соус за смаком;
  • свіжі і мариновані овочі;
  • сир;
  • додаткові інгредієнти, наприклад, яйце, бекон, гриби, авокадо і так далі.

Таким чином, бургер з лососем буде відрізнятися від свого побратима, але з м'ясною начинкою. А вони обидва не будуть схожими на вегетаріанські варіанти, де використовується котлета з нуту або сочевиці. Тому вибір інгредієнтів безпосередньо впливає на смакові характеристики, поживність і калорійність готового блюда. Який б не був набір продуктів важливо, щоб в готовому вигляді всі вони гармонійно поєднувалися між собою, додавали соковитості бургер з курки, індички, яловичини, баранини або свинини.

Вибираємо булочки: приготувати або купити?

Щоб бургер став повністю "hand made", необхідно самостійно спекти булочки до нього. Так можна бути впевненими в їх свіжості, складі, відсутності добавок, який могли б відволікати від смаку м'яса. Однак вирішуючи бургер зробити в домашніх умовах, недосвідчені кулінари стикаються з низкою проблем - відсутністю духовки, досвіду в випічці, навичок, які б допомогли приготувати пишну і м'яку булку. Тому альтернативним варіантом стає похід в магазин і придбання готової продукції. Але і тут варто пам'ятати кілька важливих деталей:

  • булочка повинна бути свіжою;
  • її форма повинна бути округлої;
  • в тесті не повинно бути прянощів і інших спецій з яскравим смаком.

Якщо виникають складнощі з пошуком булочки, то можна задуматися над тим, щоб просто замовити бургер, не обтяжуючи себе цим. Але якщо хочеться довести справу до кінця, то варто пошукати випічку, присипану зверху кунжутом.

Як приготувати котлети для бургерів

Наступний етап - приготування котлети. І це один з найважливіших процесів, оскільки саме від нього залежить фінальний смак всього блюда. У досвідчених кухарів є свої секрети як зробити котлету на бургер соковитою. І ось деякі з них. Перше - відмовитися від покупного фаршу. Звичайно, такий спосіб міг би заощадити час, але неповторний смак був би втрачений назавжди. Тому необхідно купити м'ясо або рибу, самостійно прокрутивши її на м'ясорубці. Важливо різати м'ясо поперек волокон, або використовувати велику насадку для техніки. Бургери, як відомо, не зовсім дієтичне блюдо. Тому основа котлети повинна містити не тільки пісне м'ясо. Ідеальний варіант - пропорція 75 до 25 або 80 до 20, де четверта або п'ята частина жирні шматочки.

Ще один секрет від шеф-кухарів. Щоб котлета була ще більш соковитою, необхідно додати в фарш трохи холодної води.

З приправ, що треба для бургера, краще обмежитися тільки сіллю і перцем. Цибуля, часник, картопля, хліб, які люблять додавати в звичайні котлети, варто виключити. Перець краще додати в самому початку, а ось солити котлету для бургера краще перед смаженням, щоб не дати кристалів зробити структуру страви більш щільною.

Який сир вибрати для бургера?

Цікаво, як роблять бургери профі? Тоді слід виконати і все правила, які стосуються додавання сиру. В першу чергу необхідно підібрати правильний вид молочного продукту. Він повинен добре плавитися, бути нарізаним тонкими скибочками, підкреслювати смак страви. Найбільш популярні рішення - чеддер, Емменталь, маасдам.

бургер зробити

Решта інгредієнти для комфортної збирання

Йдеться про соусі, листі салату, овочах, спеціальних авторських добавках. Насправді набагато важливіше не те, який салат кладуть в бургери або який сорт помідорів краще. Головне, в якій послідовність будуть розташовуватися всі ці компоненти. Головний принцип, яким варто керуватися - чим ніжніше продукти, тим далі вони повинні бути від гарячої котлети. Все інше - кулінарні експерименти. Класичний варіант того, як зібрати бургер, виглядає так (від низу до верху):

  • булочка;
  • соус;
  • котлета;
  • сир;
  • інші м'ясні компоненти (наприклад, бекон);
  • овочі;
  • верхня булочка.

Можна вибрати зворотний варіацію, коли нижнім шаром будуть зелене листя, слідом овочі, а тільки за ними м'ясо. Ідеальні поєднання дають такі компоненти як мариновані огірки, цибуля, томати, гриби, гірчиця, чилі. Можна створювати свою послідовність в бургер, дотримуючись при цьому базові правила.

Збірка бургера - погляд професіоналів YUMMY KING

Дійсно смачні бургери "народжуються" від натхнення і майстерності кухаря. У YUMMY KING також є свої секрети, якими професіонали вирішили поділитися. Перших з них - рум'янцю булочки. Знаючи, як скласти бургер, багато хто забуває попередньо підрум'янити внутрішні частини булочки, які б не давали проникнути всередину соку з м'яса або овочів. Другий - ціле листя салату. Третій - ідеальна за формою котлета, яка формується завдяки спеціальному пресу. Кухарі, під час смаження, що не притискають м'ясо до поверхні, тому вся соковитість зберігається.

Багатьох цікавить питання - як правильно їсти бургер, щоб страва не розвалилося. Насправді як такого правила не існує. Головне тримати блюдо двома руками так, щоб мізинці при цьому могли підтримувати нижню булочку. А коли блюдо дійсно смачне, то просто не встигаєш задуматися над якими там правилами. Смачного!